Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Upis u vrtiće polovinom maja

Konkurs za upis dece u vrtiće "Radosnog detinjstva" biće raspisan polovinom maja, a prednost pri upisu imaće mališani sa liste čekanja, najavio je za naš radio direktor te ustanove Borislav Samardžić.

Prolećno spremanje grada

Grad Novi Sad pokreće akciju "Veliko prolećno spremanje Novog Sada", koja predstavlja nastavak kampanje "Zdrav grad-zdravi ljudi" i trajaće do 5. juna.

Maturski panoi besplatno na Spensu

Nakon vesti da vlasnici prodavnica u centru grada naplaćuju maturantima za isticanje njihovih panoa, iz Spensa pozivaju sve đake završnih razreda da panoe postave u izlozima tog centra, gde će prostor dobiti bez nadoknade.

Savanoviću nagrada ''Petar Davidović''

Novinaru dopisništva “Blica” Aleksandru Savanoviću juče je na Novosadskom sajmu uručena nagrada “Petar Davidović” za 2009. godinu, za revnosno izveštavanje o radu te institucije i doprinos njenoj afirmaciji.

I dalje se utvrđuje odgovornost za hladne radijatore

Ni nakon skoro dve nedelje od predstavljanja izveštaja komisije, koja je utvrdila razloge zbog kojih su Novosađani tokom zime imali problema s grejanjem, u "Novosadskoj toplani" nisu personalizovali odgovornost za hladne radijatore.

Exit osnovao fondaciju za studente

Udruženje Exit osnovalo je fondaciju "The State of Exit" da bi moglo da stipendira stručna usavršavanja i rad na raznim projektima uglavnom novosadskih studenata.

Kazne kafićima za gomilanje smeća

Za mesec dana Komunalna inspekcija napisala je 15 prijava protiv vlasnika kafića u centru grada koji ostavljaju smeće oko drveća i bandera, odnosno van kontejnera.

Sajmovi motocikala, teretnjaka i nautike

Novosadski sajam će od 22. do 25. aprila biti domaćin 5. međunarodnog sajma motocikala, bicikala i prateće opreme "Moto bajk", 2. međunarodnog sajma terenskih vozila i Izložbe nautike.

Studio nije sportski teren

Branilac jednog od osumnjičenih za napad na košarkaša “Partizana”, Strahinju Miloševića, zatražio je izuzeće istražnog sudije, Vanraspravnog veća i vršioca funkcije predsednika Višeg suda u Novom Sadu.

Vojvođanski poslanici čekaju Ustavni sud

Poslanici Skupštine Vojvodine iz poslaničke grupe "Za evropsku Vojvodinu", koji obavljaju duple funkcije, odlučili su danas da ne napuštaju nijednu od njih sve dok Ustavni sud Srbije ne donese odluku o tom pitanju.

Sve više zabrana poseta Fejsbuku

Osim što je korišćenje "Fejsbuka" zabranjeno zaposlenima u Vladi Vojvodine, ovu društvenu mrežu u toku radnog vremena ne smeju da koriste i zaposleni u pojedinim državnim institucijama i javnim preduzećima.

Obuka o zdravstvenoj zaštiti

Obuka o nadležnostima lokalnih samouprava u oblasti zdravstvene zaštite biće organizovana u sredu, 21. aprila u 10.30 časova, u Skupštini Grada (plava sala), Žarka Zrenjanina 2.

Besplatna pravna pomoć za građane

Biro za pružanje pravne pomoći pružaće svoje usluge građanima koji pripadaju sledećim Mesnim kancelarijama : Veternik, Futog, Begeč, Rumenka, Kisač, Stepanovićevo, Čenej, Pejićevi salaši- Nemanovci, Kać, Budisava, Kovilj, Petrovaradin, Sremska Kamenica, Bukovac, Stari Ledinci i Ledinci.